Грін картки для заявників про надання притулку

Чи можу я подати запит на отримання грін картки, якщо я заявник про надання притулку? Чи потрібна мені грін картка, якщо я вже притулок?

Біженці часто задають ці два питання, коли вони шукають притулку у США. Відповіді на ці запитання досить прості. Ми обговоримо всі аспекти подання заявки на отримання постійної резидентної картки (грін картки) для притулку та шукачів притулку.

Притулку я не отримав. Чи можна подати заявку на отримання грін картки?

На жаль, відповідь – ні. Служби громадянства та імміграції США (USCIS) відхилять вашу заявку на отримання грін картки, якщо ваша заява про надання притулку буде розглянута. Особам, які шукають притулку, навіть не дозволяється працювати, якщо минуло 150 днів з моменту подання заяви про надання притулку, і USCIS не видав жодного рішення щодо їх заяви.

Але що ви можете зробити, щоб отримати грін карту? Якщо ви все ще хочете отримати грін карту, ви можете вибрати один із трьох способів:

  • Отримайте грін карту через роботу.

Якщо ви знайдете роботодавця, який може вас найняти, тоді ви зможете отримати грін карту. У цьому випадку найбільше паперових робіт виконає ваш роботодавець. Після того як USCIS схвалить клопотання вашого роботодавця, ви можете подати форму I-485 та подати запит на отримання грін картки.

  • Отримайте грін карту через шлюб.

Шлюб здається простішим, ніж попередній спосіб отримання грін картки. Але все-таки вам доведеться зробити дуже багато документів, як подати кілька заяв до USCIS та відвідувати співбесіду.

  • Отримайте грін карту через лотерею.

Офіційна назва лотереї – електронна різноманітна візова лотерея. Лотерея проводиться щороку, і ви повинні зареєструватися для участі. Зрозуміло, що немає гарантії, що ви отримаєте грін карту в цьому випадку.

Ми обговорили основну інформацію, яку вам слід знати, якщо ви хочете отримати грін карту як шукач притулку. У наступному розділі ми поговоримо про те, як отримати грін для особи, якій було надано притулок.

Мені вже надали притулок. Чи можна зараз подати заявку на отримання грін картки?

Так, вам дозволяється подати заяву на отримання картки постійного перебування, якщо вам було надано притулок. Але є кілька положень, згаданих у законах США щодо того, як притулки можуть отримати грін карту.

  • Ви перебували фізично на території США щонайменше протягом року після того, як вам надали притулок.

Простіше кажучи, щойно ви отримаєте притулок, вам потрібно чекати рік, перш ніж ви зможете подати заявку на коригування статусу. (Регулювання статусу – це офіційний процес, коли заявники подають заявку на отримання грін картки, коли вони вже розташовані в США.)

  • Ви повинні подати Заявку на реєстрацію постійного місця проживання або коригування статусу в USCIS.

Ця форма також називається Формою I-485; щоб застосувати цю форму, ви також повинні бути фізично розташовані на території США.

  • Ви все ще біженці.

Є декілька випадків, коли притулок чи шукач притулку вже не вважаються біженцями. Якщо умови у вашій країні є безпечними, USCIS спробує повернути вас у свою країну, навіть якщо вам вже надали притулок.

  • Ви не оселилися в жодній іншій країні.

В основному, USCIS забороняє заявникам вимагати коригування статусу (читати: грін карту), якщо вони проживають в іншій країні. Наприклад, якщо у вас стабільна робота в Канаді, і ви є притульником у США, то USCIS може відмовити у заяві на отримання грін картки.

  • Ви не вчинили жодного серйозного злочину чи злочину.

Для притулок, яким було надано притулок шляхом отримання (через батьків), USCIS визначає ті ж вимоги щодо отримання грін картки. Іншими словами, якщо ви є подружжям або дитиною біженця і ви проживаєте в США протягом року, ви отримуєте право на отримання грін картки. Ваш чоловік (або батько) також повинен вважатися біженцем на момент подання заявки.

Хочемо згадати ще один аспект вимоги щодо отримання грін картки для осіб, які шукають притулку. Чи справді вам потрібна грін картка, як тільки ви отримали притулок? Наша рекомендація – все одно подати заявку на отримання грін картки, якщо ви відповідаєте вимогам, що відповідають вимогам.

Проблема зі статусом притулку в тому, що він може змінитися, і USCIS може вивезти вас зі Сполучених Штатів. Якщо ви можете повернутися до своєї країни, то ваше право на притулок припиняється. Але якщо у вас є грін карта, ви можете постійно перебувати в США протягом десяти років. І якщо ви живете в США як пред’явник грін картки вже п’ять років, то ви отримаєте право на отримання громадянства США. Щойно ви станете громадянином США або отримаєте грін карту, USCIS не зможе видалити вашу інформацію зі Сполучених Штатів.

Підводячи підсумок, якщо вам було надано притулок і ви хочете подати заявку на отримання грін картки, спочатку перевірте, чи маєте ви право. А потім подайте заявку на отримання грін картки. І пам’ятайте, що ви завжди можете розраховувати на великих імміграційних адвокатів, які можуть допомогти вам протягом усього процесу отримання притулку та заяви про отримання грін картки.